کیت درب های شیشه ای SLIDING سیماران مدل SGD 80
1- مشخصات فني
- تغذيه: 230 V AC- 50Hz
- تغذيه وسايل جانبي: 12V DC - 6W
- قدرت نامي: 180W
- باتري اضطراري: 24V-1.2Ah (براي حدود 09 مانور در نبود برق) (مانور يعني یکبار باز شدن يا یکبار بسته شدن دربها بهطور كامل)
- سرعت باز كردن: قابل تنظيم تا حد 70 Cm/s (تك لنگه) و تا حد 140 Cm/s ) دو لنگه 9
- سرعت بستن: %70 سرعت باز كردن
- ظرفيت: 120Kg (تك لنگه) و 80+80 Kg (دو لنگه)
- عرض هر لنگه:
تك لنگه: 700mm تا 3000mm
دو لنگه: 450mm تا 1500mm
- دماي كاركرد: تا oC 05+
- خاصيت ضد تصادف: محدوديت كشش اتوماتيك در زمان حضور موانع
- وزن كلي: حدود 8.5 Kg در هر متر
2- اجزاي محل نصب
(A)- رادار ورودي
(B)- رادار خروجي
(C)- فتوسلهاي ايمني (2 جفت)
(D)- فيوز قطع كننده اصلي 220V
(E)- سلكتور Touch key
(F)- بدنه اصلي مركز كنترل
3- اجزاي مركز كنترل
(A)- بدنه اصلي مركز كنترل (فلزي)
(B)- براكت پولي هرزگرد
(C)- محفظه پنل مركز كنترل اصلي
(D)- ترانس
(E)- ترمينال وصل به برق شهر
(F)- باتري اضطراري
4- اجزاي يك كيت كامل
A – مركز كنترل مونتاژ شده روي بدنه فلزي به همراه ترانس و باتریها
B, C – چهار عدد هنگر (Carriage) جهت دو لنگه يا دو عدد جهت تك لنگه
D – موتور انكودردار و گيربكس و چرخدنده و براكت موتور، مونتاژ شده و با هم
E – متعلقات شامل: تسمه به مقدار لازم + ريل هنگربه مقدار لازم + ماژول قفل الكتريكي و متعلقات و سيم + اجزاي محل Stop + اجزاي هنگرها + رادار + فتوسل + پيچ و مهرهها + كاتالوگ
علاوه بر موارد فوق، مجموعه بايد داراي: بدنه اصلي به طول لازم + پروفیلهای دور درب به مقدار لازم و به همراه فلز قلاويز شده بالاي درب و قطعه هدايتگر پايين درب و اجزاي پروفیلها + در (روكش) بدنه اصلي به طول لازم و شيشه 10mm به مساحت لازم باشد
نكته: از موارد فوق، برخي مثل شيشه به عهده خريدار میباشد و برخي موارد مثل پروفیلها مطابق اندازههای مجموعه و به متراژهاي لازم بايد جداگانه خريداري شود.
5- طريقه صحيح برش پروفيل
هرگاه احتياج به برش عرضي پروفيل بدنه اصلي پيدا كرديد به طريقه شكل روبرو آن را روي دستگاه برش قرار داده و از وسط، آن جايي كه حرف A نشان داده شده، شروع به برش كنيد و از همان جايي كه نشانه A قرار دارد پروفيل را به طرف دستگاه برش به جلو فشار داده و هدايت كنيد. طول كلي بدنه لازم (T) جهت دو لنگه، بزرگتر يا مساوي دربهای باز و براي تك لنگه، بزرگتر يا مساوي " درب باز شده تا محل كامل بسته آن" میباشد.
(به شکلهای بخش 7-الف و 7-ب و 7-ج نگاه كنيد)
6-مهره گذاري در بدنه اصلي
طبق شكل داخل شيارهاي مشخص شده با حروف، به تعداد مشخص شده مهره M6 قرار دهيد. ممكن است تعدادي از آنها اضافه باشد، اما سعي كنيد تعداد خواسته شده را در جاي مربوطه قرار دهيد تا بعداً كم نيايد.
A- 4 عدد مهره M6 درون اين شيار قرار دهيد.
B- 4 عدد مهره M6 درون اين شيار قرار دهيد.
C- 4 عدد مهره M6 درون اين شيار قرار دهيد.
D- 8 عدد مهره M6 درون اين شيار قرار دهيد.
7- موقعيت بستن موتور و ماژول كنترل
ابتدا به معرفي برخي علائم اختصاري كه براي محاسبات برخي اندازهها به كار میروند میپردازیم:
A – عرض كل يك لنگه متحرك (فرق نمیکند درب 2 لنگه يا تك لنگه)
T – طول كل بدنه اصلي PMDX – محل قرار گيري سمت راست موتور از راست (ديد از داخل)
PMSX - محل قرار گيري سمت چپ ماژول كنترل از چپ (ديد از داخل)
ER – مقداري از راست كه كل بدنه از طول مجموعه كل دربهای ثابت و متحرك بزرگتر است. (ديد از داخل)
EL – مقداري از چپ كه كل بدنه از طول مجموعه كل دربهای ثابت و متحرك بزرگتر است. (ديد از داخل)
(7- الف) درب تک لنگهای که به طرف راست باز میشود (دید از داخل)
PMDX=25+ER (mm) محل نصب موتور از راست
PMSX=A-360+EL (mm) محل نصب مركز كنترل از چپ
ابتدا PMDX و PMSX را از فرمولهای فوق محاسبه كنيد و سپس با توجه به بخش 11، موتور و مركز كنترل را در شيارهاي مربوطه ببنديد.
(7- ب) درب تك لنگهای كه به طرف چپ باز میشود (ديد از داخل)
mm ) PMDX=A-510+ER ( محل نصب موتور از راست
mm ) PMSX=25+EL ( محل نصب مركز كنترل از چپ
ابتدا PMDX و PMSX را از فرمولهای فوق محاسبه كنيد و سپس با توجه به بخش 11، موتور و مركز كنترل را در شيارهاي مربوطه ببنديد.
(7-ج) درب دو لنگه
mm ) PMDX=A-240+ER ( محل نصب موتور از راست ( ديد از داخل )
mm ) PMSX=A-360+EL ( محل نصب مركز كنترل از چپ (ديد از داخل )
8- جاسازي ريل هنگر و زدن بدنه به ديوار
محل قرارگيري ريل هنگر، در شيار نشان داده شده با علامت Z در شكل فوق میباشد كه قبل از زدن آن بايد محل آن را با حلال مناسب، شسته و خشك و تميز نماييد و سپس ريل هنگر را بهصورت كشيده روي آن گذاشته و فشار دهيد تا در جاي خود محكم شود. در صورت زدن چسب زير ريل، (در صورت استفاده از ريل پلاستيكي ) میتوان آن را محکمتر در جاي خود قرار داد. براي زدن بدنه به ديوار دقت كنيد كه سطح زيريني كه بدنه روي آن نصب میشود هموار و تراز باشد تا بستن بدنه، موجب خم شدن آن نشود. سپس از نظر افقي هم بدنه را تراز كنيد. با استفاده از سطح بيضوي شيارهاي افقي و عمودي جا پیچهای بدنه، میتوان تراز افقي را هم به دست آورد و با حداقل 4 پيچ بلند 6 ضلعي M8 و واشر مربوطه، (طبق شكل زير) بدنه را آنچنان محكم كنيد كه لرزشي نداشته باشد.
9- محاسبه محل اوليه قرارگيري قطعات Stop دربها
فرض اوليه محل قرارگيري دو قطعه Stop جهت دربها، چه براي تك لنگه و چه براي دو لنگه به اندازه T/8 از سمت راست و T/8 از سمت چپ میباشد كه مطابق شكل زير بايد قطعات را هر كدام با 2 پيچ M6*10 به مهره داخل شيار A بست. در پايان كار اگر احتياج بود كمي میتوان محل آنها را به چپ و يا راست برد.
جهت دو لنگه:
جهت تك لنگه:
10-وصل هنگرها (Carriages ) به لنگههای متحرك درب
جهت هر يك از لنگههای متحرك بايد دو هنگر وصل شود، كه كلاً به دو شکل وصل میشوند.
10-الف) دربهای تك لنگه با عرض كمتر از A< 780 mm
10 – ب) دربهای تك لنگه با عرض بيشتر از A>780 mm يا دربهای دو لنگه
سپس با اندازه محاسبه شده در شکلهای فوق، هنگرها را هر كدام توسط دو عدد پيچ 6 ضلعي M8 كوتاه، به بالاي درب و به آهن فلزي قلاويز شده درون پروفيل بالاي درب ببنديد.
10-ج) تنظيم افقي درب متحرك
همانطور كه در شكل فوق ديده میشود، پايه هنگرها بهجای يك سوراخ عادي داراي يك شيار مستطيلي میباشد، كه میتوان روي آن شيار، هنگر را به سمت جلو يا عقب برد و با آنها كل درب متحرك وصل به آنها را هم بهصورت افقي به جلوتر يا عقبتر، تا حدي كه شيار فوق اجازه میدهد برد و تنظيم كرد.
10-د) تنظيم عمودي درب متحرك
قبل از تنظيم ارتفاع قطعه B (شكل بالا) يا قطعه "جلوگيري كننده از خارج شدن از ريل" بايد ابتدا ارتفاع خود درب را تنظيم كنيد بهطوریکه راحت روي ريل بلغزد و كمترين اصطكاك را داشته باشد و بطوريكه پروفيل پايين درب هم روي "هدايتگر درب" مانده و نتواند از هدايتگر خود خارج شود. اين تنظيم ارتفاع همانطور كه در شكل زير ديده میشود، با شل كردن و نگه داشتن مهره بزرگ (C) توسط آچار 24 (B) و چرخاندن مهره آلن دروني توسط آچار آلن (A) انجام میشود. چون چرخيدن آلن دروني باعث چرخش قرقره پشت هنگر میشود و چون اين دو متحدالمرکز نيستند، قرقره را از نظر ارتفاعي به بالا و پايين حركت میدهد ( البته در يك حد محدود )، سپس بايد دوباره با ثابت نگه داشتن آچار آلن، با آچار مهره بزرگ، آن مهره را محكم بست تا در همان ارتفاع ثابت بماند. اين عمل جهت هر دو هنگر يك لنگه درب، بايد انجام شود تا سطح درب تراز گردد.
10-ه) تنظيم ارتفاع قطعه" جلوگيري كننده از خارج شدن از ريل" (Anti-Drailment )
پس از انجام تنظيم ارتفاع دربهای متحرك، بايد ارتفاع" قطعه جلوگيري كننده از خارج شدن از ريل" را تنظيم كنيم. با شل كردن دو پيچ M6 كه اين قطعه را به هنگر متصل كرده میتوان آن را به بالا و پايين تغيير ارتفاع داد. با اينكار ارتفاع را طوري تنظيم كنيد كه چرخك سفیدرنگ اين قطعه تا سقف بدنه، حدود 2mm و نه بيشتر فاصله داشته باشد. بيشتر بودن اين فاصله باعث راحت از جا و از ريل خارج شدن هنگرها میشود و كمتر شدن آن باعث حركت سخت هنگرها و صداي جيرجير و سائيدگي بیشازحد میشود. توجه شود براي درآوردن دوباره لنگههای درب، بايد ابتدا پيچ اين قطعات را دوباره شل كنيد تا ارتفاع آنها كم شود و لنگههای درب بهآسانی از جاي خود خارج شوند.
11-جاسازی موتور و مركز كنترل داخل بدنه اصلي
با استفاده از دو مهره منتهیالیه سمت چپ و دو پيچ M6 شيارهاي B و D، ماژول مركز كنترلي را طبق شكل فوق و با توجه به مقدار PMSX محاسبه شده در بخش 7 بسته، ولي زياد محكم نكنيد تا مرحله كشش تسمه را انجام دهيد. موتور را هم طبق شكل زير با 3 پيچ M6 به مهرههاي داخل شيارهاي B و C و D ببنديد و فاصله PMDX به دست آمده از بخش 7 را هم رعايت كنيد. توجه كنيد كه چون بعد از اين مرحله قفل الكترومكانيكي هم بايد در شيار D بسته شود حداقل دو مهره اضافي سمت چپ موتور( از ديد داخلي )داخل شيار D باشد و از مهرههاي بعدي براي بستن موتور در شيار D استفاده شود.
12-جاسازي تسمه
ابتدا طبق فرمول زير L را محاسبه و به مقدار آن، از طول تسمه ببريد.
2* ( 60 – PMDX – PMSX – ( طول كل بدنه اصلي L = ( T ( mm ( طول تسمه mm )
سپس تسمه را از دور چرخدنده موتور رد كرده و سپس از دور چرخدنده پولي هم رد كنيد و به يكي از تسمه گيرها كه روي يكي از هنگرها نصب میباشد، دو سر تسمه را ببنديد و تسمه گير سمت مخالف را هم باز كرده و تسمه را از لاي آن رد كرده و سپس ببنديد. (مطابق شكل زير ) اگر دندانههای تسمه جايي كه دو سر آن به هم رسيده، زياد بود آنها را با كاتر ببريد بطوريكه كامل دو سر تسمه به هم جفت شده و تسمه گير روي آن راحت بنشيند. سپس دو پيچ تسمه گير را محكم كنيد.
12- الف) اگر درب دو لنگه باشد يا درب تك لنگهای باشد كه از ديد داخل به چپ باز میشود، دو سر انتهايي تسمه بايد روي تسمه گير شاخه بالايي به هم برسند.
12- ب) اگر درب تك لنگهای باشد كه از ديد داخل به راست باز میشود، دو سر انتهايي تسمه بايد روي شاخه پاييني به هم برسند.
نکتهای كه در نصب تسمه میباشد اين است كه: چون هميشه موتور در سمت راست نصب میشود و جهت چرخش موتور در باز كردن درب، طوري است كه خط پايين تسمه بايد به طرف راست كشيده شود، پس درب سمت راستي (از ديد داخل ) بايد به تسمه بندي كه در سمت پايين و در خط پايين تسمه بسته شده، متصل شود و هنگر سمت چپي درب سمت راست، بايد به تسمه بند متصل شده باشد و هنگر سمت راستي، تسمه بندي ندارد.
و بطور بالعكس هم درب سمت چپي، كه بايد به سمت چپ درب، هنگام باز شدن كشيده شود (از ديد داخل )، با تسمه بند به سمت بالا، روي خط بالاي تسمه بسته میشود و به هنگر سمت راسـتي آن درب، وصل میشود و هنگر سـمت چپی تسمه بندی ندارد.
چرا كه اگر دقت كنيد:
در باز كردن در ب ها----> خط بالاي تسمه به چپ و خط پاييني تسمه همزمان به سمت راست میرود(چون در يك مسير بسته دایرهوار میچرخد )
در بستن دربها----> خط بالاي تسمه به راست و خط پاييني تسمه همزمان به سمت چپ میرود (چون در يك مسير بسته دایرهوار میچرخد )
به همان دلايلي كه در بالا مطرح شد، براي دربهای تك لنگهای هم كه به سمت چپ باز میشوند (از ديد داخل ) از تسمه گير به سمت بالا روي خط بالايي تسمه استفاده میشود و به هنگر سمت راستي آن درب بسته میشود.
و همچنين براي دربهای تك لنگهای كه به راست باز میشوند ) از ديد داخل ( از تسمه گير به سمت پايين كه روي خط پاييني تسمه بسته میشود استفاده میکنیم و به هنگر سمت چپي آن درب بسته میشود.
در نهايت يك درب كامل دو لنگه بايد بهصورت زير تسمه بندي شود و هنگرها بهصورت زير است.
هر درب دو هنگر چپ و راست و يك تسمه بند دارد.
13- درست کردن کشش تسمه
ابتدا با شل و سفت كردن پیچهای مرکز کنترل C و به چپتركشيدن كل مركز تا حد زيادي كشش تسمه فراهم میآید سپس پیچهای A را شل نمائيد تا مجموعه براكت پولي هرزگرد، بتواند بهطور افقي در شيار پیچهای خود بهراحتی حركت كند. با شل كردن پیچهای A براكت پولي هرزگرد در اثر كشش تسمه به سمت راست میرود. در اين مرحله شما بايد با دست آن را به سمت چپ بكشيد و سه پيچ A را سفت كنيد. سپس مهره B را به سمت بستن فنر بپيچانيد تا فنر D فشرده شود و طبق شكل زير سمت چپ مهره B به نوك نشانه فلزي E برسد. سپس تمامي پيچ و مهرهها را كاملاً محكم نماييد.
14 – مونتاژ كابل گيرها
كابل گيرها را طبق شكل مقابل با پیچهای 9.5×4.2 در شيار H ببينيد. سعي كنيد هر 500mm يك كابل گير بين ماژول كنترلي و موتور ببنديد.
15– مونتاژ درب کنارهها
دربهای كناري را میتوانيد هر كدام با 3 عدد پيچ 16×4.2 سیاهرنگ مانند شكل زير به شيارهاي J بدنه اصلي ببنديد.
16 – سيم بندي موتور
سیمهای موتور بايد به كانكتور 3 پين مانند شكل زير متصل شود و كانكتور مذكور هم بايد به سوكت Z كه در شكل نشان داده شده، زده شود. قبل از وصل سیمهای موتور به كانكتور، كانكتور مادگي 3 سيم،كه سرسيمهاي طولاني آن آزاد میباشد را به سوكت Z بزنيد. (بهجایي كه روي فيبر با - + ( MOTOR) نشان داده شده وصل میشود) سپس كابل آن را از ميان كابل گيرها رد كنيد تا به نزديكي موتور برسد و سپس در اندازه مناسب،كابل را قطع كنيد. سر 3 سيم آن را لخت كنيد. سر سیمهای + و – موتور يعني، رنگهای سفيد (-) و قهوهای (+) را به ترتيب به سیمهای خود موتور، به رنگهای سياه (-) و قرمز (+) با كابلشوهاي مخصوص متصل نماييد. سيم سیاهرنگ هم در انتها بايد به سرسيم حلقهای وصل شود و با شل كردن و درآوردن يكي از پیچهای بدنه موتور و رد كردن آن پيچ از حلقه مذكور و بستن دوباره پيچ سر جاي خود سيم “ Earth “ موتور را هم ببنديد.
17 – نصب قفل الكترومكانيكي
مطابق شكل فوق، قفل توسط دو پيچ M6 در شيار D بدنه اصلي نصب میشود. قفل و متعلقات آن در يك بستهبندی در دسترس قرار دارند. توجه شود كه چون قفل بايد در شيار D بسته شود و موتور هم يك پيچ روي شيار D دارد، قبل از محكم سازي موتور بايد دو مهره اضافي (در صورت بستن قفل روي سيستم ) در سمت چپ موتور (از ديد داخل ) درون شيار D رزرو شده داشته باشيم. قفل توسط دو پيچ بلند 25×M6 در شيار D بايد در محل مقتضي با محاسبات زير بسته شود.
17 – الف ) محاسبه تقريبي جاي قفل روي بدنه در دربهای دو لنگه:
(mm) + 50(mm طول وسط محل عبوري از چپ = BLO (طولهای قفل از سمت چپ بدنه mm )
زبانه قفل بايد پشت قطعه زبانه گير قفل، گير كند، تا مانع باز شدن دربها شود. قطعه زبانه گير قفل روي تسمه گير مربوط به هنگر چپ درب سمت راستي طبق شكل زير نصب میشود بهطوریکه طرف شیبدار آن به طرف چپ باشد (ديد از داخل )
قطعه فوق توسط دو پيچ آلن 16×M6 كه در بسته قفل تهيه شده روي تسمه گير بسته میشود و خود اين قطعه و تسمه گير را با هم به هنگر میچسباند. لازم به توضيح است كه بهتر است فاصله 2 الي 3 میلیمتری بين زبانه قفل و پشت اين قطعه، در حالت درب كاملاً بسته، وجود داشته باشد، تا سيستم بهتر عمل كند و نسايد. در ضمن دستگيره فلزي همجهت باز كردن دستي زبانه قفل، در بستهبندی قفل، تهيه شده تا بهصورت راحت با دست بتوان قفل را خلاص كرد.
17 – ب ) محاسبه تقريبي جاي قفل در بدنه،دردربهای تك لنگهای كه به طرف راست باز میشود. (از دید داخل ):
در اين حالت هم قفل، با دو پيچ بلند 25×M6 در شيار D طبق شكل فوق در قسمت چپتر از مركز كنترل (ديد از داخل) در جاي محاسبهای تقريبي زير بايد نصب گردد:
50 + BLO (mm) = EL محل نصب قفل از چپ (ديد از داخل )
زبانه گير قفل هم طبق شكل بايد روي هنگر سمت چپ اين تك لنگه روي قطعه "جلوگيري كننده از خارج شدن از ريل" (Anti – Drailmant ) بسته شود. نوك شیبدار زبانه گير قفل بايد به مانند حالت 2 لنگه به طرف چپ بسته شود (ديد از داخل )
17 – ج ) محاسبه تقريبي جاي قفل در بدنه، در دربهای تك لنگهای كه به طرف چپ باز میشود. (ديد از داخل )
در اين حالت، قفل با دو پيچ بلند 25×M6 در شيار D بدنه بين موتور و مركز كنترل بايد بسته شود و جاي تقريبي آن از فرمول زير محاسبه میشود:
80 + EL + (عرض كل درب متحرك )BLO (mm) = A (محل بسته شدن قفل از سمت چپ ) (ديد از داخل)
زبانه گير قفل هم طبق شكل بايد روي هنگر سمت چپ اين تك لنگه روي قطعه تسمه گير (مانند دو لنگه ) بسـته شود
(ديد از داخل ) بهطوريكه شيب زبانه به سمت راست (طبق شكل ) بسته شود (برعكس 2 لنگه )
17 – د ) سيم بندي قفل
سیمهای قفل پلاريته ندارند و توسط يك سوكت دو سيمه طبق شكل زير به كانكتور LOCK كه كنار كانكتور موتور و چسبيده به آن میباشد (Q) وصل میشود. توجه شود، قبل از وصل نهايي سیمهای قفل را به مقدار مناسب كوتاه كرده و از داخل كابل گيرها عبور داده و سپس به قفل با كابلشوهايي كه در بستهبندی قفل تهيه شده و بايد به سیمهای كوتاه شده زده شود، وصل كنيد.
18 – اسمبل كردن باتریها
1. براكت ساپورت باتریها
2. مجموعه سیمهای باتري
3. باتریهای 1.2 A – 12V
4. سیمهای رابط دو باتري
5. پيچ سرخزينه آلني 60×M6 بلند
دو عدد باتري را بهصورت سري مطابق شكل فوق با سیمهای رابط به هم متصل كنيد تا در مجموع يك باتري 24V داشته باشيم. سپس باتریها را در جاي خود قرار دهيد و براكت ساپورت باتریها را روي آنها گذاشته و با پيچ مخصوص سر خزينه آلني 60×M6 بلند، آنها را محكم سر جاي خود پيچ كنيد. كانكتور باتري را مطابق شكل زير به ورودي BAT روي مركز (S) وصل كنيد.
19 - وصل كردن برق شهر
كانكتور ورودي برق شهر ((220V AC در سمت چپ ترانس قرار دارد كه توسط يك فيوز T=1A محافظت جرياني میشود. كابل برق و Earth آن را مطابق شكل به ترمینالهای مربوطه وصل كنيد و توجه داشته باشيد كه هنگام وصل كردن کابلها برقشان قطع باشد. كليد سمت راست ترانس خروجي ترانس را به مركز قطع و وصل میکند.
20 – مركز كنترل و اجزاي آن
20- الف) تفكيك وسايل سمت چپ
در شكل زير به تفكيك، وسايلي كه به سمت چپ مركز كنترل وصل میشوند، نشان داده شده است.
20 – ب ) تفكيك وسايل سمت راست
A. محل وصل كارت آمپلیفایر فتوسل داخلي است، كه حداكثر میتواند 2 جفت باشد. اين كارت طبق شكل زير داراي يك جامپر و يك Led میباشد.
جامپر: B2 -----> دو جفت فتوسل داريم
B1 ----> یک جفت فتوسل داريم
Led: روشن---->مانع بين ديد چشم (فتوسل ) وجود دارد.
خاموش-----> ديد چشمها (فتوسلها ) بهدرستی و بدون مانع انجام میشود.
B. كانكتور وصل به فتوسلها میباشد، كه حداكثر دو جفت فتوسل میتواند طبق سيم بندي شكل زير به اين كانكتور وصل شود. فوتوسلهايي كه داراي سيم قرمز هستند فرستنده (transmitter) میباشند، كه مغزي آنها به TX1 و TX2 وشيلد آنها با هم يكي شده و به TXC وصل میشود. همچنين فوتوسلهايي كه داراي سيم سفيد يا بیرنگ هسـتندگيرنده (receiver) میباشند،كه مغزي آنها به RX1 و RX2 و شيلد آنها يكي شده و به RXC وصل میشود.
توجه كنيد كه RX1 و TX1 يك جفت و RX2 و TX2 يك جفت ديگر باشند و جابجا نشوند.
C. جامپر انتخاب فتوسل داخلي يا خارجي میباشد كه طبق جدول زير بايد قرار داده شود.
آمپلیفایر فوتوسل داخلي میباشد
آمپلیفایر فوتوسل خارجي میباشد
اگر هیچکدام نباشد آمپلیفایر فوتوسل خارجي و داخلي توأم میباشد
- اگر اصلاً فتوسل نداشته باشيم بايد جامپر را روي EXT بگذاريم و ترمينال Safe Close را به Com در كانكتور F، با جامپر سيمي وصل كنيم.
D. اين ترمينال محل وصل سلكتور میباشد كه میتوان سلكتور Touch key را به اين ترمينال وصل كرد.
Touch key Selector شامل يك سري عملكرد به همراه تنظيمات آنها براي درب شیشهای میباشد كه علاوه بر LED ها، داراي LCD راهنماي 2 خطه و داراي ساعت و تاريخ نيز میباشد. نكات بيشتر در مورد آن در جزوه راهنماي مربوط به خودش آمده است. سلكتور فوق با 4 سيم به كانكتور ترمينالي D، مطابق با راهنماي حرفي روي فيبر كه همنام ترمینالهای سلكتور میباشد بهسادگی وصل میشوند.
E. ترمینالهای مربوط به وصل وسايل خارجي كه احتياج است تغذيه داشته باشند، ) مثل رادارها (میباشد كه ولتاژ آن 12V و حداكثر جريان مجاز آن 500 mA میباشد.
F. كانكتور اصلي ورودي – خروجي كه به ترتيب زير میباشد:
Safe Close: جهت وصل كنتاكت فتوسل خارجي بكار میرود (NC و Com كنتاكت فتوسل خارجي به Safe Close و Com بسته میشود. )
Emergency Open: كنتاكت بازبين AUX IN و COM میباشد كه براي شرايط اضطراري استفاده میشود مثلاً میتوانيد از اين كنتاكت براي سيستم اعلام حريق و ... استفاده كنيد،اين سيگنال مقدم بر همه سیگنالهای مركز میباشد و تا زماني كه اين اتصال بين AUX IN و COM برقرار باشد،درب در حالت Stop Open میماند و بهمحض باز شدن اين كنتاكت درب به حالت کارکرد معمولی بازمیگردد.
Safe Open: جهت وصل سنسورهاي ايمني باز كردن درب، بكار میرود.
Key: همواره به Com، جامپر شود (اگر نشود مركز كار نخواهد كرد ) نكته: از اين ترمينال میتوان براي قفل كردن درب با ريموت كنترلي كه يك ON/OFF صنعتي را كنترل میکند، استفاده كرد. بدين شكل كه كنتاكت باز يا بسته ON/OFF را بهجای جامپر Key به COM ببنديد.
Start1: ورودي سيگنال باز كننده درب اول (رادار اول ) – اين ورودي در حالت تك راداره كار نمیکند و براي وصل بايد NO كنتاكت رادار بين Start1 و Com بسته شود.
Start2: ورودي سيگنال بازكننده درب دوم (رادار دوم ) – اين ورودي در حالت تك راداره هم كار میکند. براي وصل بايد NO كنتاكت رادار 2 بين Start2 و Com بسته شود.
G. ديپ سوئیچها
ديپ سوئیچها در تنظيم کارخانهای (Default ) همگي در حالت OFF میباشند. از بين اين ديپ سوئیچها، شمارههای 1 تا 4 را براي تنظيمات خاصي كه در زير آمده استفاده میکنیم و شمارههای 5 تا 8 جهت مصرفکننده استفادهای ندارد و بايد همگي در حالت OFF بمانند.
ديپهاي 2 و 1: جهت كاركرد صحيح سيستم و بهینهسازی تنظيم پارامترهايي كه حركت درب را كنترل میکنند، وزن درب را بايد با ديپ سوئیچهای 1 و 2 طبق موارد زير براي مركز تعيين كرد.
مثلاً اگر ديپ سوئيچها را براي وزن زياد درب، انتخاب كنيد درحالیکه وزن درب كم است مركز با اختلال زياد كار میکند يا شايد حتي خوب بسته نشود. با ON كردن ديپ سوئيچ 1،LED(L3) بسياركم نور و با ON كردن ديپ سوئيچ 2،LED(L2) بسيار کمنور روشن شده و بهصورت چشمکزن درمیآیند كه نشانگر نوع حالت انتخابي میباشد.
توجه: ديپ سويئچها را حتماً بايد قبل از Reset متناسب با وزن دقيق درب انتخاب كنيد، در غير اينصورت عملكرد درب دچار اختلال میشود.
ديپ 3: جهت كاركرد مركز در مد اتومـاتيك ديپ سـوئيچ 3 را OFF و جهت كاركرد مركز در مد نيمه اتوماتيك ديپ 3 را ON كنيـد. با ON كردن ديپ سـوئيچ 3، (LED (L1، بسياركم نور روشن شـده و بهصورت چشمکزن درمیآید كه نشانگر نوع حالت انتخابي میباشد.
در مد اتوماتيك مركز با يك پالس Start، درب را باز كرده و پس از گذشت زمان تأخیر اتوماتيك (كه اين زمان قابلتغییر با سلكتور میباشد ) بطور اتوماتيك درب را میبندد. در مد نيمه اتوماتيك مركز با يك پالس Start، درب را باز میکند و با پالس بعدي درب را میبندد. اين مد عموماً در جايي مصرف میشود كه سيستم از رادارها استفاده نمیکند و بهصورت دستي (كه به همان ورودیهای Start1 و Start2 كليد دستي وصل میشود ) مركز كنترل میشود.
ديپ 4: در حالتي كه ديپ سوئيچ 4 در حالت OFF باشد، در صورت قطع برق، سيستم كاركرد عادي را با باتري ادامه میدهد كه در اين صورت مركز نمیتواند، مانورهاي زيادي انجام دهد. در حالت ON بودن اين ديپ سوئيچ، در صورت قطع برق، سيستم دربها را به حالت Stop Open (ماندن در حالت باز ) برده و همانجا میماند تا برق بيايد يا تا حالت جديدي براي درب با سلكتور ايجاد شود. با ON كردن ديپ سوئيچ 4،LED (OC) بسياركم نور بهصورت چشمکزن درمیآید كه نشانگر نوع حالت انتخابي میباشد.
ديپ سوئيچ 5 تا 8: ديپ سوئیچهای 5 تا 8 جهت تستهای کارخانهای میباشد، به آنها دست نزنيد و در همان حالت OFF بمانند. با ON كردن ديپ سوئيچ 5،LED (AV)، بسياركم نور بهصورت چشمکزن درمیآید كه نشانگر نوع حالت انتخابي میباشد.
H. جامپرهاي J1 تا J4
اين جامپرها در حالت کارخانهای قطع میباشند و جهت موارد داخل ايران (اكثراً ) نمیباشند. از اين رو به جز مورد 1J و J3 (در مواردي كه نياز داريد) به J4، J2 دست نزنيد و همه در حالت قطع بمانند تا اختلالي در كاركرد سيستم شما به وجود نيايد. بديهي است هرگونه دستكاري در اين جامپرها ممكن است باعث بدي عملكرد دربها و حتي از كار افتادن آنها شود.
جامپر J1: از این جامپربه عنوان خاصيت ضدباد و زماني كه لاي درب بازمیماند استفاده میشود. بدینصورت كه با وصل بودن اين جامپر، موتور بعد از بستن درب فشار خود را رها نمیکند و همچنان در حال فشردن درب میباشد كه درب نتواند بهآسانی باز نشود. بهمحض اينكه موتور فرمان جديدي از مركز دريافت كند به کارکرد عادی خود ادامه میدهد.
نكته: استفاده بیمورد و يا زياد از حد موجب فشار آمدن به موتور میشود.
جامپر J3: در صورت وصل بودن جهت تست سيكل باز كردن و بستن مركز كنترل قبل از نصب واقعي روي دربها بكار میرود. هر بار استفاده از اين جامپر موجب تغيير جديد در زمانها و سرعتها و گشتاورهاي مركز كنترل و ذخيره مقادير جديد آنها میگردد. از اين رو پس از انجام تنظيمات تا حد ممكن از اين جامپر استفاده نكنيد. در حالت کارخانهای روي حالت OFF میباشد.
نكته: تا زمانی که J3 وصل باشد، شاهد تكرار سيكل باز كردن و بستن بهصورت مكرر خواهيم بود.
I. كانكتور اتصال به كامپيوتر میباشد كه با نرمافزار مخصوص میتواند، با مركز ارتباط برقرار كرده و جهت تنظيم مقادير پارامترها، خطايابي، برخي آمارها و اطلاعات و همچنين جهت برنامهریزی ميكروپروسسور مركز كنترل از اين نرمافزار میتوان استفاده كرد. جهت برقراري ارتباط با كامپيوتر بايد كابل مخصوص و مودم مخصوص را تهيه نماييد و نرمافزار آن را از سايت آن دانلود كرده و نصب نماييد.
توجه: در حال حاضر طراحي نرمافزار انجام نشده است.
21. راهاندازی A. توجه كنيد جامپر Key به Com زده شده باشد.
B. توجه كنيد جامپرهاي J1 تا J4 هیچکدام وصل نباشد.
C. توجه كنيد ديپ سوئیچهای 1 و 2 در حالت وزن درب، درست تنظيم شده باشند.
D. توجه كنيد ديپ سوئيچ 3 در حالت دلخواه (اكثراً Automatic يعني OFF ) باشد.
E. اگر فتوسل خارجي نداريد توجه كنيد كه جامپر Safe Close به Com زده شده باشد و توجه كنيد Jumper فتوسل داخلي يا خارجي (INT/EXT) درست زده شده باشد. اگر هيچ فتوسلي در مدار نداريد بايد جامپر Safe Close به Com زده شده باشد و جامپر INT/EXT را روي حالت EXT بگذاريد.
F. دربها را در حالت 20Cm از بستن كامل قرار دهيد و سوئيچ Power را روشن كنيد مجموعه بطور خودكار يك عمل خود فراگيري سرعتها و زمانها و سرعتهای آهسته را انجام میدهد و سر آخر در حالت کارخانهای Stop Close رفته و در صورت موجود بودن قفل، درب را قفل میکند. درب، در اين حالت میماند تا بهوسیله سلكتور حالت آن را تغيير دهيد. با Touch key Selector میتوانيد مقاديري را براي دربها (علاوه بر تنظيم اتوماتيك خودش ) تنظيم كنيد. (مقاديري مثل ساعت و تاريخ ) اكنون سيستم آماده كاركرد میباشد. در صورت بروز هرگونه اشكالي میتوانيد با شماره تلفن خدمات پس از فروش سيماران تماس حاصل نماييد.
جدول خطاها:
در صورت بروز اشكال و خطايي در سیستم كه موجب ازکارافتادن آن شود میتوان با روشن شدن پرنور پنج از LED نشانگر خطاي مركز، AV و OC و L1 و L2 و L3 جهت راهنمايي علت بروز خطا استفاده كرد كه در جدول زير فهرستي از آنها آمده است:
R | شرح خطا | L3 | L2 | L1 | OC | AV | كارهايي كه میتوان جهت رفع خطا انجام داد |
1 |
خطاي مقداردهي اوليه |
ON | OFF | OFF | OFF | روشن | هنگام Reset و مقداردهي اوليه خطايي واردشده است يعني مقادير اندازهگیری شده بسيار كم میباشد. انكودر و اتصالاتش را چك كنيد. راه عبوري درب خالي از موانع باشد و اگر قفل هست از کار نیفتاده باشد. |
2 |
خطاي تصادف با مانع در، باز کردن درب |
OFF | ON | OFF | OFF | روشن | بعد از سه بار تلاش براي باز کردن درب و ناموفق بودن اين خطا اعلام میشود. مطمئن شويد موانعي جلوي درب نباشد. مقدار پارامتر Openinig Anti crushuing نبايد كم باشد. وزن درب درست انتخاب شده باشد. |
3 |
خطاي تصادف با مانع در، بستن درب |
OFF | OFF | ON | OFF | روشن | بعد از سه بار تلاش براي بستن درب و ناموفق بودن اين خطا اعلام میشود. مطمئن شويد موانعي جلوي درب نباشد. مقدار پارامتر Closing Anti crushing نبايد كم باشد. وزن درب درست انتخاب شده باشد. |
4 |
خطاي معكوس سازي حركت |
ON | OFF | ON | OFF | روشن | يك خطا هنگام معكوس كردن حركت بين موتور انكودر اتفاق افتاده است. سیمهای موتور و پلاريته آنها را چك كنيد. |
5 |
خطاي جريان كشي زياد |
OFF | ON | ON | ON | روشن | خطاي جريان بالاي موتور اعلام شده است. مطمئن شويد اتصالي در سیمهای موتور وجود ندارد و موتور سالم است. |
6 | خطاي انكودر | ON | ON | ON | OFF | روشن | انكودر بسيار بد عمل میکند. خود انكودر و اتصالاتش را چك كنيد. |
نظرات کاربران
نظرات خود را در مورداین مطلب مطرح نمایید