استبلایزر چیست و چه کاربردی دارد؟

استبلایزر چیست؟ استبلایزر همان ترانس کاهش یا افزایش دهنده ی سطح ولتاژ است که همواره سطح ولتاژ را روی عدد 220 نگه میدارد تا نوسانات ولتاژ آسیبی به وسایل برقی نرساند. به عبارت دقیق تر کمبود یا ازدیاد و یا نوسان های ناگهانی در پشت استبلایزر باقی خواهند ماند و ولتاژی به وسیله ی برقی ما می رسد کاملاً صاف و بدون نوسان است.

تعداد بازدید: 5447

استبلایزر چیست؟

استبلایزرها همان ترانس های کاهنده یا افزاینده سطح ولتاژ هستند که سطح ولتاژ را روی عدد 220 نگه میدارند تا نوسانات ولتاژ آسیبی به دستگاه های برقی نرساند. به عبارت دقیق تر کمبود، ازدیاد یا نوسان های ناگهانی در پشت استبلایزر باقی خواهند ماند و ولتاژی که به وسیله های برقی ما (همچون یخچال) می رسد کاملاً صاف و بدون نوسان است.

استبلایزر در دو مدل رله ای و سرو موتوری می باشد که به بیان ساده مدل سرو موتوری دقیق تر بوده و مناسب دستگاه های حساس مثل تجهیزات پزشکی یا دستگاه CNC می باشد. البته برای برق 3 فاز هم از مدل سرو موتوری ها استفاده می شود.


توان استبلایزرها:

توان استبلایزرها بر حسب نیاز شما یعنی مجموع توان دستگاه هایی که به استبلایزر وصل می کنید می باشد. واحد محاسبه توان استبلایزرها ولت آمپر بوده که مدل های سیماران شامل 1000V 2000V 3000V 6000V 10000V می باشد.


نصب استبلایزر:

اگر از دستگاه هایی با توان پایین برای مصارف خانگی استفاده می‌کنید نصب استبلایزر به‌سادگی و توسط دفترچه دستگاه قابل انجام است. اما اگر از دستگاه های توان‌ بالاتر استفاده می ‌کنید حتماً از یک متخصص برق و یا نصاب برای نصب و راه اندازی Stablizer  کمک بگیرید چون توان های‌ بالای برق خطرناک می باشند.

محل نصب stablizer  باید تمیز بوده و بدون گرد و غبار باشد، این امر باعث حفظ طول عمر می شود تا عمر کارکرد دستگاه کم نشود. اما اگر محل نصب دارای رطوبت می باشد بهتر است دستگاه را با فاصله 20 الی 50  سانتی‌متر از زمین نصب نمایید.


طرز کار استابلایزر: 

طرز کار این وسایل به این شکل است که یک جاروبک ذغالی بر روی یک سطح هسته حلقوی مسی با سرعت زیادی چرخش می کند. این کار باعث می شود ولتاژهای لحظه ای بیش از اندازه حذف شوند یا کاهش شدید داشته باشند. این اصلاح بر مبنای تغییر تعداد دور سیم پیچ بر روی هسته های حلقوی و استوانه ای است. از خصوصیات مهم این دستگاه ها می توان به پیوستگی خطی و سینوسی کامل بودن ولتاژ خروجی، هماهنگی فازها، دیجیتالی بودن مکانسیم کنترل، بالا بودن توان، بازدهی و دقت و کیفیت آن اشاره کرد.

استابلایزر ولتاژ سری SVC دارای یک الکترو موتور Dc Servo Motor در هر فاز بوده که بر روی ترانس متغیر Variable Transformer Or Variac مونتاژ شده است. به منظور افزایش یا کاهش ولتاژ، میزان القای ترانس با افزایش یا کاهش تعداد دور سیم پیچ بوسیله بازوی متحرک سرو موتور تغییر داده می شود. سیم پیچ های پیش بینی شده اولیه ترانس بوک بوست(buck/boost) توسط واریابل تغذیه می شود و سیم پیچ ثانویه آن به طور سری بین بازو و منبع انرژی متصل می باشد، به نحوی که ولتاژ مورد نیاز برای شبکه را افزایش یا کاهش می دهد. در نتیجه این مجموعه با استفاده از سیستم میکروپروسسوری هوشمند ولتاژ خروجی را تثبیت می کند.

مراحل تثبیت ولتاژ جریان خروجی در ترانس های خودکار:

  1. انتقال انرژی الکتریکی در یک سیستم جریان متناوب از یک مدار به مدار دیگر و تبدیل شدن ولتاژ زیاد به کم و یا بالعکس 
  2. به وجود آمدن میدان مغناطیسی در اطراف سیمپیچ اولیه و در نتیجه به وجود آمدن یک ولتاژ در مدار دوم و ایجاد جریان ثانویه. فرکانس ترانس های اتوماتیک تغییر نمی کند ولی در جریان اولیه و ثانویه، مقدار ولتاژ تغییر می کند.

نظرات کاربران

نظرات خود را در مورداین مطلب مطرح نمایید


  1. جعفرزاده : جعفرزاده

    ممنون بابت مطلب مفید

    1. : admin

      انجام وظیفه است.

  2. سعید انصاری : سعید انصاری

    ممنون بابت توضیحات کامل و کاربردی که داخل سایتتون گذاشتید

    1. : admin

      انجام وظیفه است.